Human Givens Coaching en Therapie

​​​​​"Meer focus, veerkracht en vitaliteit,

voor betere resultaten en duurzame inzetbaarheid"

Mindfulness door Sandra van Nispen


(Online) Coaching en therapie

Talenten ontwikkelen

We worden allemaal geboren met onze eigen natuurlijke erfenis, de human givens. Je bezit een unieke combinatie aan talenten en kwaliteiten. Wanneer je in de gelegenheid bent om je persoonlijke talenten blijvend te ontwikkelen, worden je emotionele behoeften vervuld en ervaar je voldoening en evenwicht. Dan ben je in de best mogelijke positie om ook je talenten te blijven ontwikkelen en te blijven groeien.

Zit je goed in je vel?

Dan vormen de problemen die op je pad komen een vruchtbare voedingsbodem voor positieve verandering. Problemen vormen dan uitdagingen die bijdragen aan transformatie, groei en zingeving. Leren, groeien en bewustwording vormen zo een natuurlijk proces waarmee je jezelf verrijkt. We hebben de capaciteit problemen op te lossen en steeds weer nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en zo een vervullend en gelukkig leven te creëren.

discovery

Belemmeringen die zelfvervulling in de weg staan

Wat gebeurt er als je jouw innerlijke bronnen niet goed gebruikt? Dan zal je merken dat je emotionele behoeften niet vervuld raken. Je raakt uit balans. Je hebt een onbestemd gevoel dat je niet je volle potentieel benut. Je wilt meer uit het leven halen.

Symptomen van disbalans

 • Loop je steeds vast in (dezelfde) problemen die op je pad komen?
 • Ervaar je vaak veel stress?
 • Ben je vaak somber, extreem moe, angstig?
 • Slaap je slecht en word je moe wakker?
 • Heb je last van een kort lontje? Woedeaanvallen?
 • Lopen je sociale contacten moeizaam?
 • Eet en/of drink je meer dan je zou willen?

Meer levenslust, vervulling en balans met de Human Givens methode

Je functioneert het best en je bent het gelukkigst als je fysieke en emotionele behoeften worden vervuld. Gevoel van veiligheid, sociale verbondenheid, zingeving en intimiteit zijn net zo belangrijk als voeding, water en onderdak. 
Met Human Givens Coaching kun je bijv. werken aan:

 • Meer rust, focus en helderheid
 • Meer energie en goede werk-privé balans
 • Beter omgaan met stress en prikkels
 • Meer vervulling in je leven
 • Meer diepgang in je contact met anderen, meer verbinding

Je bronnen activeren

Door mijn manier van coaching hoef je niet te graven in je verleden, maar werken we aan een nieuwe manier van leven en werken, zoals jij graag zou willen. Je gaat aan de slag met de unieke eigenschappen en talenten die je bezit. Door direct te werken met de diepere (traumatische) patronen in denken, voelen en doen, ipv symptomen te bestrijden, wordt in één keer de kraan dicht gedraaid ipv te dweilen met de kraan open.  

welzijn

Individuele coaching helpt je te ontdekken wat voor jou essentieel is om een betekenisvol leven te leiden vol positieve energie. Je laat je licht schijnen op talenten die in jou verscholen liggen maar die je nodig hebt om volkomen jezelf te zijn.

Meestal zijn 4 - 6 gesprekken voldoende om weer aan het roer van je leven te staan.

Voor wie?

Iedereen kan op een bepaald punt in zijn of haar leven het gevoel hebben stil te staan op verschillende levensgebieden. Of je nu een veeleisende functie vervult, moeite hebt gezin en werk met elkaar te combineren of een eigen bedrijf runt; om goed te kunnen functioneren én een vervullend leven te leiden zal je de tijd moeten nemen om stil te staan bij jezelf.

De mensen die ik heb geholpen belemmerende patronen te doorbreken of stress te verminderen zijn dan ook niet onder een noemer te vangen. De behoefte aan zelfontplooiing en balans zijn menselijke behoeften en een belangrijke drijfveer voor iedereen.

Coaching waar je de rest van je leven iets aan hebt

In een coachingstraject met mij leer je dingen waar je je hele leven wat aan hebt, tools for life. Tools waarmee je tot de kern van waar je vast zit - patronen in denken, voelen en doen - kunt doordringen en loslaten. Hiermee creëer je mogelijkheden voor een succesvol en vervullend leven.

Ik werk graag met een lichte toets, speels en soms met verhalen. Het is een rijk en creatief proces waarin alle ruimte is voor wat jou uniek en bijzonder maakt. Coaching en therapie vanuit de human givens werkt op ieder niveau: beter worden, beter blijven en excelleren in werk en leven.

Waar:

In Amsterdam of in overleg op een andere locatie of online via Zoom of Skype.

Coaching op zaterdag of in de avonduren behoort ook tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie, neem gerust contact met mij op, ik sta je graag te woord.
Email: coaching@sandravannispen.nl
Mobiel: 06-50819540​

Mindfulness door Sandra van Nispen

Sandra van Nispen is lifecoach, relatiecoach, Human Givens Therapeut, burnout coach, hypnotherapeut en senior mindfulness trainer. Als senior-trainer en consultant is ze verbonden aan Potential Project, en geeft de Corporate-Based Mindfulness Training (CBMT) en Leiderschapstrainingen binnen grotere organisaties. Op al deze terreinen combineert zij haar brede kennis van de moderne psychologie met mindfulness en fysieke welzijnstechnieken.

Ze geeft regelmatig workshops, masterclasses en lezingen over optimaal welzijn en floreren in leven en werk, mindfulness, aan organisaties en individuen in binnen- en buitenland.