Inspirerende berichten van Sandra van Nispen over veerkracht

​​​​​"Meer focus, veerkracht en vitaliteit,

voor betere resultaten en duurzame inzetbaarheid"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Inspiratieyoga en mindfulness workshop

If we are unaware of what we are doing a great deal of the time, and we don’t particularly like the way our lives develop, perhaps it is time to pay closer attention, to be more in touch, to observe the choices we make and their consequences down the road…From regular practice, again and again, may come a new sense that somewhere deep within us resides a profoundly healthy and trustworthy core, and that our intuitions, as deep resonances of the actuality of the present moment, are worthy of our trust.“
(Jon Kabat-Zinn, Wherever you go, there you are)


Training Mentaal Fit voor Topprestaties bij het Concertgebouworkest in Amsterdam


Een inspirerende workshop bij Future Communications in Utrecht. Hoe zorg je dat je je brein traint en je focus behoudt?


Train Your Monkey Mind Mingyur Rinpoche


Mental Fitness for Top Performance van Potential Project bij Deloitte


Research Reveals the Truth About Mindfulness

New research studies bust some of the common myths around mindfulness meditation. Rather than making us blissfully tuned out or carefree, mindfulness meditation may actually make it easier for us to take a moral stand, be persistent in achieving our goals, and be more energetic in our lives.
Uplift Connect, November 2018


Met Relatietherapeut Esther Perel een dagje in Amsterdam
bij AkzoNobel Art Foundation - 24 oktober 2018

Met Esther Perel bij de Akzo Nobel Art Foundation

Voor Yoga Magazine heb ik een slaapmeditatie opgenomen. Deze en de andere meditaties die ik heb opgenomen voor Yoga Magazine kun je beluisteren via Yogatv
Deze meditatie helpt je om in een heerlijke ontspannen diepe slaap te vallen. Je weet, als je goed en diep slaapt, word je ‘s morgens uitgerust en fris wakker en ben je weer optimaal in staat de uitdagingen die op je bord liggen beter aan te kunnen. Je hebt meer energie, meer veerkracht, bent vindingrijker, je kunt beter relativeren, hebt meer humor.


Succesvolle Boeklancering en Masterclass "Hoe Leiders Denken" met Rasmus Hougaard, 15 mei 2018 

Petra Keuchenius, Rasmus Hougaard en Sandra van Nispen

15 Mei vond in Amsterdam de masterclass en boeklancering plaats van het boek 'Hoe Leiders Denken' . Voor een inspirerend gezelschap van meer dan 100 enthousiaste deelnemers sprak Rasmus Hougaard, de oprichter van Potential Project, over het belang van mindfulness, onbaatzuchtigheid en compassie voor leiders van succesvolle organisaties. Rasmus liet de aanwezigen ervaren dat leiderschap begint met innerlijk bewustzijn en zelfkennis.

Het eerste exemplaar van het boek werd overhandigd aan prof dr Carina Hilders, bestuursvoorzitter Reinier de Graaf Ziekenhuis, die met een ontroerend persoonlijk verhaal het belang van compassie in leiderschap beschreef.

We hopen dat deze Nederlandse versie hetzelfde succes zal hebben als de Engelstalige die we bij Harvard Business Review uitbrachten. Sinds de lancering in maart van dit jaar zijn al meer dan 30.000 exemplaren verkocht en het is daarmee het best verkochte managementboek van HBR. Dat een boek over mindfulness, onbaatzuchtigheid en compassie dit tot stand kan brengen bij de meest conservatieve zakenuitgeverij laat zien dat de wereld rijp is voor verandering!

Na afloop ontvingen we oa de volgende reacties:
" Wat een fantastische masterclass om zo simpel maar wel onderbouwd en interactief aan te geven hoe de invloed van aandacht, ego loslaten en compassie kan zijn. Heel inspirerend!"

"Blij dat ik aanwezig was bij de interessante masterclass van Rasmus Hougaard van Potential Project. Een hoopgevende middag waaruit blijkt dat er werkelijk een (noodzakelijke) verandering plaatsvindt in de bedrijfscultuur naar meer mindful en met meer compassie"


2018 KF Excellence in Leadership and Management Workshop

Afgelopen maart mocht ik deel uitmaken van een team van 6 internationale trainers om de ‘Khyentse Foundation Excellence in Leadership and Management Training’ te verzorgen in Kathmandu, Nepal. Wat een schitterend avontuur!

Vijf dagen lang ontmoetten Oost en West elkaar in een dynamische, interactieve setting met circa 40 senior monniken en nonnen, 6 trainers en 6 vertalers. In de training wisselden ‘spel’ en ‘serieus werk’, elkaar af, waarbij de deelnemers zich essentiële leiderschaps- en managementvaardigheden eigen maakten, om de kloosters in de toekomst effectiever te kunnen runnen.

Het grotere doel is om daarmee beter in staat te zijn het waardevolle en tijdloze Boeddhistische gedachtegoed te bewaren en door te geven aan hen die hun leven en werk in onze moderne tijd daarmee willen verrijken. Zo kan beter de vertaalslag worden gemaakt van ‘2500 jaar oude waarden naar de 21ste eeuw’.

In de woorden van Dzongsar Rinpochee:

“We are trying to present 2,500-year-old values to the 21st century.” ​
Lees meer over deze fantastische ervaring via deze link