"Meer focus, veerkracht en vitaliteit,

   floreren in leven, liefde en werk"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Relatietherapie na Vreemdgaan

Vreemdgaan
In mijn praktijk voor relatietherapie begeleid ik veel cliënten met de problemen rondom overspel. Het komt vaak voor. Als je ontdekt dat je partner is vreemdgegaan, of als jijzelf een affaire hebt die uitkomt, staat ineens jullie wereld op z’n kop. Alles staat op losse schroeven. Ontrouw is zo’n intense en ingrijpende ervaring. Wat nu?

Als jullie dit net hebben meegemaakt, ervaren jullie misschien een totale verwarring, met heftige emoties. In de chaos zijn zelfs de simpele dagelijkse communicatie en activiteiten stroef en ingewikkeld. Er is zoveel verdriet, boosheid en angst, zoveel vragen, twijfels en onzekerheid. En ondertussen moeten de kinderen naar school, boodschappen gedaan, rekeningen betaald, auto naar de garage. Wie doet wat? Jullie spreken nu misschien niet meer met elkaar.

Alles op z'n tijd
In het begin is er zoveel twijfel. Kunnen jullie ooit samen nog gelukkig zijn? Kunnen jullie elkaar ooit nog vertrouwen? Willen jullie überhaupt nog wel bij elkaar blijven? Het ene moment wil je niets liever, het volgende moment wil je je partner nooit meer zien. Je schiet alle kanten op. Je herkent jezelf niet meer. Al die twijfel en innerlijke chaos is in het begin heel normaal. Je kan het niet forceren. Jullie hebben tijd nodig.

Professionele begeleiding helpt jullie om hier goed doorheen te komen. Waarom? Omdat de tijd niet vanzelf alle wonden heelt, je moet er actief iets aan doen. En omdat ieder mens z’n eigen blinde vlekken heeft bij dit soort traumatische ervaringen, is het moeilijk er zelf uit te komen. Het risico is dat je in sombere kringetjes van zelftwijfel en frustratie blijft ronddraaien.

In mijn begeleiding help ik jullie in de eerste fase met crisismanagement zodat de rust weer terugkeert. Dan pas is het zinvol te onderzoeken hoe de affaire heeft kunnen gebeuren. Wat maakte jullie relatie kwetsbaar hiervoor? Hoe beter jullie dat begrijpen, hoe beter jullie goede keuzes kunnen maken voor de toekomst. In de derde fase onderzoeken we, als jullie samen verder willen, hoe jullie nieuwe relatie eruit komt te zien. Er is ondertussen veel veranderd.  Veel stellen merken tot hun verbazing dat als ze goed door deze crisis heenkomen, hun relatie eigenlijk beter is geworden dan voorheen. 

Als jullie allebei goed door dit proces heen komen, kunnen jullie je pijn helen en achter je laten. Dan kunnen jullie uiteindelijk goede keuzes maken over hoe jullie verder gaan, met of zonder elkaar. Eventueel in een nieuwe relatie. Dat is niet alleen voor jullie als partners belangrijk, maar ook bijvoorbeeld voor jullie kinderen.

Wat anderen zeggen
Zij: Het is echt heel waardevol om hiermee bezig te zijn. Het levert je echt wat op. Je komt ergens toe, dat lukte ons alleen niet. Dat is zo fijn om te merken. Het laat je leven. Het laat je voelen.
Hij: En achteraf is het minder spannend dan je van tevoren denkt. We vonden van tevoren ook wel een beetje eng, al die emoties, om het daarover te hebben.

Hoe ik werk
Samen, brengen we jullie hulpvraag helder in kaart en zoeken we aanknopingspunten voor verandering. In relatietherapie leer je je eigen gedrag en onderliggende emoties beter te begrijpen en te delen met je partner, zonder verwijten. Dat geeft vaak al heel veel rust. Vervolgens is er ruimte voor verdieping en leer je geleidelijk je partner ook dichtbij te laten als een ‘pijnplek’ geraakt wordt, als je je emotioneel of onzeker voelt. Zo komt er stap voor stap meer verbinding en veiligheid tussen jullie. Je voelt dat je partner er voor je is en van je houdt. Dit draagt bij aan je geluk, veerkracht en gezondheid.

 Ik gebruik bij relatietherapie verschillende methodieken, EFT ( Emotionally Focused Therapy, Sue Johnson), Systemisch Helen, Human Givens Therapy, afhankelijk van wat er nodig is in het traject.


Met veel plezier werk ik samen met mijn collega Lisette Wevers.Tarief
Een relatietherapie-sessie duurt 75 minuten en kost €140,- excl 21% btw (€169,40 incl).
Sessies kunnen tot 48 uur voor aanvang kosteloos worden afgezegd of verplaatst. Daarna wordt het volle bedrag door berekend.

Locatie
In Kortenhoef of Amsterdam Ijburg.

Meer informatie
Wil je meer informatie over hoe jij je relatie weer kan laten bloeien, neem dan contact me op.

Email: [email protected]
Mobiel: 06-50819540

Wil je een kosteloos kennismakingsgesprek?
Dat is telefonisch of online en duurt maximaal 20 minuten.

Ontvang maandelijks inspiratie voor een super liefdesrelatie


Ontvang gratis mijn ebook “8 Gouden Tips om Burnout te voorkomen”


Geleide meditatie op liefdevolle vriendelijkheid


Ontvang gratis het ebook "De kunst van het ruziemaken"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Sandra van Nispen is lifecoach, EFT relatietherapeut, Human Givens Therapeut en senior mindfulness trainer. Als senior-trainer is ze verbonden aan Potential Project, en geeft mindtraining binnen grotere organisaties. Op al deze terreinen combineert zij haar brede kennis van de moderne psychologie met mindfulness en fysieke welzijnstechnieken.

Ze geeft regelmatig workshops, masterclasses en lezingen over optimaal welzijn en floreren in leven, liefde en werk, mindfulness, aan organisaties en individuen in binnen- en buitenland.