"Meer focus, veerkracht en vitaliteit,

   floreren in leven, liefde en werk"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Relatiecrisis? Zo laat je je liefde weer bloeien
Gesprekken in verbinding

Samen weer echt in gesprek komen
Als er dingen niet goed gaan in je relatie is vaak de eerste neiging te zoeken naar wat je partner fout doet. Verwijten maken gaat ons meestal makkelijk af. Vanuit jezelf begrijp je je eigen logica prima, waarom snapt je partner dat nou niet?
Door te leren met elkaar het gesprek aan te gaan, leg je de basis om weer echt met elkaar in verbinding te gaan en emotionele betrokkenheid te creëren. Als je aan de oppervlakte blijft, kom je niet bij de diepere lagen waar het echt om gaat, en blijft de verbinding ook meer oppervlakkig. De diepere lagen waar je de angst voelt, dat je partner je misschien afwijst, niet meer van je houdt, je niet goed/mooi/lief/slim etc. genoeg vindt, je niet waardeert/accepteert zoals je bent, je geen ruimte geeft. Als jullie het te spannend vinden om dit samen te doen, kan therapie enorm helpen. Soms is het echt lastig om met elkaar de blinde vlekken te zien. Ze heten niet voor niets blind.

Wat andere zeggen over de Relatiecursus Houd me Vast 
Hij: we gingen hierheen met het idee, we kunnen al best goed praten met elkaar. We dachten, een groot gedeelte van dit werk kunnen we al wel. En we hebben hier mogen ontdekken dat we met behulp van de therapeut ook die laag daaronder hebben kunnen ontdekken. Daar waren we zelf niet gekomen. We draaiden toch soms om de hete brij heen, en nu konden we er echt naar toe. We merkten met al die woorden die we al hadden dat we toch met elkaar niet echt kwamen bij wat we van elkaar nodig hadden. Dat hebben we hier gezien en mogen voelen.
Zij: je gaat dingen zien van jezelf en van elkaar, daardoor ga je dingen zoveel beter snappen. Dat geeft heel veel lucht. Maakt het veel makkelijker.


De Houd Me Vast Training
De Houd Me Vast (HMV) training is gebaseerd op de theorie en praktijk van de EFT -relatietherapie. Onderzoek laat zien dat het goede resultaten oplevert die blijvend zijn op de lange termijn in bijna 80% van de gevallen! Dat is heel goed nieuws. Het betekent dat liefdespartners na de training minder conflicten hebben, minder afstand ervaren en zich meer liefdevol en veilig verbonden voelen in de relatie.

Wat kun je verwachten?
In het HMV-programma van in totaal 8 sessies ga je in 8 stappen door de verschillende lagen van je relatie heen en maak je kennis met een nieuwe visie op liefde. Vanuit dit inzicht begrijp je beter waarom jij en je partner doen wat jullie doen in jullie interactie samen en leer je heel praktisch wat je anders kan doen.
Jullie gaan ontdekken wat voor disfunctionele patronen er bij jullie zijn ingeslopen, die je niet verder helpen. Integendeel, ze leiden tot ruzies of juist een ijzige afstand van elkaar. In de training leer je die patronen herkennen en stoppen zodat je weer ruimte creëert voor veiligheid en verbinding. Dat is al een verademing.
Je versterkt jullie band nog meer door elkaars pijnplekken te gaan ontdekken en ze met elkaar te delen op een manier die jullie beiden helpt oude wonden te helen. In een volgende stap kunnen intimiteit en seksualiteit herontdekt worden en jullie liefdesband versterken. In de laatste sessie richten we de aandacht op hoe je je liefde levend kan houden. Jullie merken dat het al zoveel beter gaat, maar hoe zorg je ervoor dat die goede resultaten beklijven?

Voor wie?
Het Houd me Vast programma is voor iedereen die in een liefdesrelatie is:

- Voor koppels die misschien nog niet zo lang een relatie hebben, maar die besloten hebben samen verder te gaan in het leven. Als jullie nog helemaal verliefd zijn en aan het begin staan van dit liefdesavontuur is de HMV- training heel waardevol. Je ontdekt nieuwe dingen over de liefde, over jezelf en over elkaar en je leert samen de taal van liefde spreken.
- Het hoeft niet heel slecht te gaan in je relatie om beter te kunnen worden. Ook als het nu best redelijk gaat, kan je met deze training je liefde nog meer verdiepen en ontwikkelen.
- Voor als het niet goed meer gaat tussen jullie en je komt er samen niet meer uit. Je krijgt steeds meer ruzie, of je trekt je juist helemaal terug. Beide partners voelen zich eenzaam en weten niet meer hoe ze de ander kunnen bereiken.

Waar je ook staat op dit moment, investeren in je liefdesrelaties is een van de belangrijkste dingen die je kan doen. Als je gelukkig bent in je liefde gaat alles beter in je leven. Dan heb je minder stress, zit je beter in je vel, hebt meer veerkracht, je kan beter tegen een stootje, durft meer uitdagingen aan, etc. Het is niet alleen goed voor jezelf en voor je partner, maar ook voor jullie eventuele kinderen en zelfs de mensen om jullie heen, zoals vrienden en collega’s. Als je voelt dat er van je gehouden wordt, heb je meer liefde te geven.

Opbouw programma
De training bestaat uit 8-wekelijkse avonden van twee uur of een weekend op een inspirerende locatie. In iedere bijeenkomst wordt een nieuw thema uitgelegd waar jullie actief mee aan het werk gaan tijdens de sessie en als ‘huiswerk’ om thuis mee te oefenen. Als de training met meerdere koppels tegelijk is, dan kunnen ervaringen met elkaar gedeeld worden, wat heel verrijkend is voor alle deelnemers. Als jullie liever met zijn tweeën dit traject willen doen, kan dat natuurlijk ook (zie informatie hieronder bij ‘Investering’).

1) Introductie – Liefde en hechting begrijpen. De TRB-vragenlijst.
2) De Duivelse Dialogen Benoemen - hoe we steeds verstrikt raken.
3) De diepere emoties herkennen – waar gaat het echt over?
4) Ruzies stoppen – weer controle krijgen.
5) Houd me Vast gesprek – de grote ommekeer.
6) Vergeving van pijnplekken - hoe je in liefdesrelaties oude wonden heelt.
7) Diepere verbinding door liefde en seks.
8) Je liefde levend houden – hoe zorg je dat de goede resultaten beklijven?

Materiaal
Het boek Houd Me Vast van Sue Johnson vormt de basis van de training. Het is handig dit boek voor aanvang van de training aan te schaffen en vast het eerste hoofdstuk te lezen voor de eerste sessie van de training.
Ook krijgen jullie ieder een Werkboek Houd Me Vast – Gesprekken in Verbinding, waarin kort en overzichtelijk de behandelde thema’s worden weergegeven en met praktische oefeningen voor tijdens de sessies en ‘huiswerk’ opdrachten voor tussen de sessies door die jullie samen thuis doen.


De investering - verschillende opties

8-Wekelijkse avonden:
Je kunt de training samen met je partner volgen of met  twee andere stellen.
Als je de training met andere koppels volgt, dan kunnen ervaringen met elkaar gedeeld worden, wat heel verrijkend kan zijn.

Data: in overleg
Locatie: De training wordt momenteel nog online gegeven. De ervaringen hiermee zijn uitstekend.
Investering:
Samen met je partner:  per koppel €1.499,- excl. 21% btw
Samen met 2 andere stellen:  per koppel €795,-- excl 21% btw
Dit is inclusief het Houd me Vast werkboek. 

Je kunt er ook voor kiezen om de Houd me Vast training te volgen tijdens een inspirerende Tweedaagse Intensive op een prachtige plek in de natuur in Groenekan of in Amsterdam. Meer over deze Houd me Vast Intensive kun je hier lezen.

Meer informatie of aanmelden:
Meld je via onderstaande button aan voor deelname aan het 8 wekelijkse programma.
Als je nog vragen hebt neem dan contact met me op.

Na aanmelding volgt er een kennismakingsgesprek om te kijken waar jullie staan en wat jullie nodig hebben en of de Houd me Vast training aansluit bij jullie behoeften op dit moment. Dit gesprek zal telefonisch zijn of online via Zoom en duurt ongeveer 30 minuten.

Willen jullie met elkaar de mogelijkheden ontdekken om je liefde te ontwikkelen en verdiepen, meld je dan aan. Waarom zou je het nog langer uitstellen?
 
Email: [email protected]
Mobiel: 06-50819540

Ontvang maandelijks inspiratie voor een super liefdesrelatie


Ontvang gratis mijn ebook “8 Gouden Tips om Burnout te voorkomen”


Geleide meditatie op liefdevolle vriendelijkheid


Ontvang gratis het ebook "De kunst van het ruziemaken"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Sandra van Nispen is lifecoach, EFT relatietherapeut, Human Givens Therapeut en senior mindfulness trainer. Als senior-trainer is ze verbonden aan Potential Project, en geeft mindtraining binnen grotere organisaties. Op al deze terreinen combineert zij haar brede kennis van de moderne psychologie met mindfulness en fysieke welzijnstechnieken.

Ze geeft regelmatig workshops, masterclasses en lezingen over optimaal welzijn en floreren in leven, liefde en werk, mindfulness, aan organisaties en individuen in binnen- en buitenland.