"Meer focus, veerkracht en vitaliteit,

   floreren in leven, liefde en werk"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Meditatie Ontspannen met de adem


Merk jij hoe vaak je geest gestrest en onrustig is? We lopen vaak te lang met te veel stress rond. Dat is ongezond en zorgt ervoor dat je niet goed in je vel zit en minder goed presteert. 

Je geest kunnen ontspannen is een hele belangrijke vaardigheid. Er is altijd wel iets waar je je zorgen over maakt, waar je over na moeten denken, iets wat je op moet lossen of veranderen. Je bent continu met van alles en nog wat bezig, maar of dat nou effectief is …? En soms lukt het je maar niet je uit-knop te vinden. Deze voortdurende spanning blokkeert je. Het creëert stress in je lichaam.  Je slaapt slechter, de kwaliteit van je aandacht wordt minder. Je bent makkelijker afgeleid, minder creatief. Je kan minder goed problemen oplossen. Ook ben je minder verbonden met anderen, kun je je minder goed afstemmen. 

In deze mindfulness oefening leer je ontspannen met de adem, waardoor je beter in je vel zit. Doe deze meditatie midden op de dag, juist als je het druk hebt en er veel op je bord ligt, juist dan.

Ontvang maandelijks inspiratie voor een super liefdesrelatie


In de Happinez!
Super leuk dat ik in het nieuwe nummer van de Happinez sta!
In een artikel over Liefde "Gelukkig zijn & Gelukkig blijven, dat gaat niet vanzelf", kun je mijn bijdrage lezen als één van de experts over liefde & relaties die wordt geïnterviewd. Ik geef tips om je relatie goed te houden en ik vertel over de kracht van rituelen in een relatie.
Hieronder zie je een klein stukje uit het artikel.


Voor YogaMagazine heb ik 5 verschillende meditaties ingesproken. Het zijn meditaties van 10, 15, 20, 30 en 45 minuten. Om oa bewuster te leven en 's morgens een intentie te zetten voor de dag, om meer ontspannen in het leven te staan. Hier vind je de meditaties


Een inspirerende dag in Amsterdam met Relatietherapeut Esther Perel bij AkzoNobel Art Foundation