"Meer focus, veerkracht en vitaliteit,

   floreren in leven, liefde en werk"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Houd me Vast Training - Uit de EFT-Relatietherapie
Gesprekken in Verbinding

De Houd Me Vast (HMV) training is gebaseerd op de theorie en praktijk van de EFT -relatietherapie. Onderzoek laat zien dat het goede resultaten oplevert die blijvend zijn op de lange termijn in bijna 80% van de gevallen! Dat is heel goed nieuws. Het betekent dat liefdespartners na de training minder conflicten hebben, minder afstand ervaren en zich meer liefdevol en veilig verbonden voelen in de relatie.

Wat kan je verwachten?
In het HMV-programma van 8 sessies in totaal ga je in 8 stappen door de verschillende lagen van je relatie heen en maak je kennis met een nieuwe visie op liefde. Vanuit dit inzicht begrijp je beter waarom jij en je partner doen wat jullie doen in jullie interactie samen en leer je heel praktisch wat je anders kan doen.
Jullie gaan ontdekken wat voor disfunctionele patronen er bij jullie zijn ingeslopen, die je niet verder helpen. Integendeel, ze leiden tot ruzies of juist een ijzige afstand van elkaar. In de training leer je die patronen herkennen en stoppen zodat je weer ruimte creëert voor veiligheid en verbinding. Dat is al een verademing.

Je versterkt jullie band nog meer door elkaars pijnplekken te gaan ontdekken en ze met elkaar te delen op een manier die jullie beiden helpt oude wonden te helen. In een volgende stap kunnen intimiteit en seksualiteit herontdekt worden en jullie liefdesband versterken. In de laatste sessie richten we de aandacht op hoe je je liefde levend kan houden. Jullie merken dat het al zoveel beter gaat, maar hoe zorg je ervoor dat die goede resultaten beklijven?


Opbouw programma
De training bestaat uit 8-wekelijkse avonden van twee uur of een weekend op een inspirerende locatie. In iedere bijeenkomst wordt een nieuw thema uitgelegd waar jullie actief mee aan het werk gaan tijdens de sessie en als ‘huiswerk’ om mee te oefenen thuis. Als de training met meerdere koppels tegelijk is, dan kunnen ervaringen met elkaar gedeeld worden, wat heel verrijkend is voor alle deelnemers. Als jullie liever met zijn tweeën dit traject willen doen, kan dat natuurlijk ook (zie informatie hieronder bij ‘Investering’).

1) Introductie – Liefde en hechting begrijpen. De TRB-vragenlijst.
2) De Duivelse Dialogen Benoemen - hoe we steeds verstrikt raken.
3) De diepere emoties herkennen – waar gaat het echt over?
4) Ruzies stoppen – weer controle krijgen.
5) Houd me Vast gesprek – de grote ommekeer.
6) Vergeving van pijnplekken - hoe je in liefdesrelaties oude wonden heelt.
7) Diepere verbinding door liefde en seks.
8) Je liefde levend houden – hoe zorg je dat de goede resultaten beklijven?

Materiaal
Het boek Houd Me Vast van Sue Johnson vormt de basis van de training. Het is handig dit boek voor aanvang van de training aan te schaffen en vast het eerste hoofdstuk te lezen voor de eerste sessie van de training.
Ook krijgen jullie ieder een Werkboek Houd Me Vast – Gesprekken in Verbinding, waarin kort en overzichtelijk de behandelde thema’s worden weergegeven en met praktische oefeningen voor tijdens de sessies en ‘huiswerk’ opdrachten voor tussen de sessies door die jullie samen thuis doen.

Voor wie?
Het Hou me Vast programma is voor iedereen die in een liefdesrelatie is.

- Voor koppels die misschien nog niet zo lang een relatie hebben, maar die besloten hebben samen verder te gaan in het leven. Als jullie nog helemaal verliefd zijn en aan het begin staan van dit liefdesavontuur is de HMV- training heel waardevol. Je ontdekt nieuwe dingen over de liefde, over jezelf en over elkaar en je leert samen de taal van liefde spreken.
- Het hoeft niet heel slecht te gaan in je relatie om beter te kunnen worden. Ook als het nu best redelijk gaat, kan je met de HMV-training je liefde nog meer verdiepen en ontwikkelen.
- Voor als het niet goed meer gaat tussen jullie en je komt er samen niet meer uit. Je krijgt steeds meer ruzie, of je trekt je juist helemaal terug. Beide partners voelen zich eenzaam en weten niet meer hoe ze de ander kunnen bereiken.

Waar je ook bent op dit moment, investeren in je liefdesrelaties is een van de belangrijkste dingen die je kan doen. Als je gelukkig bent in je liefde gaat alles beter in je leven. Dan heb je minder stress, zit je beter in je vel, hebt meer veerkracht, je kan beter tegen een stootje, durft meer uitdagingen aan, etc. Het is niet alleen goed voor jezelf en voor je partner, maar ook voor jullie eventuele kinderen en zelfs de mensen om jullie heen, zoals vrienden en collega’s. Als je voelt dat er van je gehouden wordt, heb je meer liefde te geven.

De investering - verschillende opties

8-Wekelijkse avonden:
De training wordt momenteel nog online gegeven. De ervaringen hiermee met Zoom zijn uitstekend.
Maximum aantal deelnemers per training is 3 stellen.
De investering voor ieder stel is €795,-- excl 21% BTW (€961,95 incl. 21% BTW)
Als jullie liever dit traject met zijn willen tweeën doen, dan is de investering €1.499,- excl. 21% BTW
(€1.813,79 incl. 21% BTW)
Dan kan het eventueel ook live in Amsterdam.
Bij deze investering zit inbegrepen het Werkboek van de Houd Me Vast Training, Gesprekken in Verbinding, met alle oefeningen en relevante teksten.

Weekend op locatie:
Maximum aantal deelnemers is 3 stellen.
De investering voor ieder stel is  €850,-- excl. 21% BTW (€1.028,50 incl. 21% BTW)

Dit is inclusief:
- Cursusmateriaal
- Werkboek Houd me Vast, oefeningen in Liefde en Verbinding
- Koffie en thee
- Versnaperingen

Zelf voor zorgen voor:
- Het Houd me Vast boek van Sue Johnson
- Lunch voor zaterdag en zondag
- Eventueel logeerplek

Data: 11, 12 en 13 juni 2021
Locatie: Een prachtig plek In de natuur bij Groenekan

Meer informatie of aanmelden:
Meld je hier aan voor deelname aan de 8 wekelijkse programma of het weekend.
Als je meer informatie wilt over de verschillende mogelijkheden, neem graag even contact met me op.

Na aanmelding volgt er een intake om te kijken waar jullie staan en wat jullie nodig hebben en of de Houd me Vast training aansluit bij jullie behoeften op dit moment. Deze intake zal telefonisch zijn of online via Zoom en duurt ongeveer 30 minuten.

Email: [email protected]
Mobiel: 06-50819540

Ontvang maandelijks inspiratie voor een super liefdesrelatie


Ontvang gratis mijn ebook “8 Gouden Tips om Burnout te voorkomen”


Geleide meditatie op liefdevolle vriendelijkheid


Ontvang gratis het ebook "De kunst van het ruziemaken"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Sandra van Nispen is lifecoach, EFT relatietherapeut, Human Givens Therapeut en senior mindfulness trainer. Als senior-trainer is ze verbonden aan Potential Project, en geeft mindtraining binnen grotere organisaties. Op al deze terreinen combineert zij haar brede kennis van de moderne psychologie met mindfulness en fysieke welzijnstechnieken.

Ze geeft regelmatig workshops, masterclasses en lezingen over optimaal welzijn en floreren in leven, liefde en werk, mindfulness, aan organisaties en individuen in binnen- en buitenland.