"Meer focus, veerkracht en vitaliteit,

   floreren in leven, liefde en werk"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Houd me Vast Training
Maak je relatie sterk en zorg dat je op een fijne manier samen oud wordt


Relatietraining - de Houd me Vast cursus 
De Houd me Vast training is bedoeld voor stellen die merken dat hun relatie aandacht nodig heeft. Voor als jullie het gevoel hebben dat je steeds in dezelfde groeven blijft ronddraaien; je relatie nieuw leven willen inblazen; op zoek zijn naar meer verbinding. Het is ook heel geschikt voor net gestarte relaties, waarbij je een echt nieuwe start wilt maken samen. Of voor partners met samengestelde gezinnen. Het is een inspirerende en effectieve cursus om samen te doen, waarin je beter de taal van liefde leert spreken en verstaan.
Doe niet mee als je op het punt staat uit elkaar te gaan, als er geweld tussen jullie speelt of als er sprake is van een buitenechtelijke relatie. In deze situaties is relatietherapie meer passend. De training kan wel een effectieve aanvulling zijn voor paren die al bezig zijn met of ervaring hebben gehad met relatietherapie.

Wat het je oplevert
In de Houd me Vast training leer je om ruzies te stoppen en, om in plaats van te gaan zwijgen of ieder voor zich-gedrag, elkaar weer opnieuw te ontmoeten. Je leert vanuit verbinding beter met elkaar te communiceren. Je wordt er samen goed in om de onderlinge afstemming te vinden. Je voelt je weer gehoord en gezien door elkaar, er ontstaat meer begrip. Ook als je al goed met elkaar optrekt, kan het heel bijzonder zijn te merken dat je je relatie met elkaar verdiept en de intimiteit bevordert. Dat gebeurt niet door communicatietrucjes, maar door de emotionele laag die vaak verborgen blijft in de ruzies en het onderlinge gedoe, juist open te leggen en elkaar daarin mee te nemen. Je leert jezelf en elkaar beter kennen. Dat leidt naar nieuwe, positieve interactie.

De enige vereiste is jullie bereidheid om aan de training mee te doen en tussen de sessies door met elkaar te oefenen!

De Houd me Vast training is gebaseerd op het werk van Sue Johnson. Je kan er meer over lezen in haar boek Houd me Vast. Onderzoek laat zien dat het goede resultaten oplevert die blijvend zijn op de lange termijn in bijna 80% van de gevallen! Dat is heel goed nieuws. Het betekent dat liefdespartners na de training minder conflicten hebben, minder afstand ervaren en zich meer liefdevol en veilig verbonden voelen in de relatie.

Onderwerpen waar we mee werken in de Houd me Vast training:
– Begrijpen wat liefde en verbinding is en jouw behoeftes daarin
– Waar gaat het vaak mis? Op zoek naar het negatieve patroon
– Vinden van de pijnplekken uit je geschiedenis
– Bouwen van een veilig fundament om moeilijke dingen toegankelijk te maken
– Het nieuwe verhaal over jullie relatie ontwerpen en integreren in je leven.

De Houd me Vast training wordt op twee manieren aangeboden:

1. Als een intensieve 2,5 daagse training: met jullie als koppel alleen, of samen met twee of drie andere stellen. (Ook met meerdere koppels is jullie privacy helemaal gewaarborgd, Jullie doen de oefeningen samen als stel en je hoeft niets te delen wat je niet wilt.) Deze wordt op verschillende locaties gegeven: op een mooie plek in de natuur (nabij Amersfoort of Utrecht) of in Amsterdam.
Meer informatie

2. Als een 8 weekse online of live training van 2 uur per sessie: met jullie als koppel alleen, of ook samen met twee of drie andere stellen. (Ook met meerdere koppels is jullie privacy helemaal gewaarborgd. Jullie doen de oefeningen samen als stel en je hoeft niets te delen wat je niet wilt).
Als jullie als koppel graag samen deze training (online of live) van 8 sessies van 2uur willen volgen voor begeleiding specifiek op maat, is de prijs voor jullie samen €1495,- incl 21% BTW.
Meer informatie

Wat andere zeggen over de Relatiecursus Houd me Vast 
Hij: we gingen hierheen met het idee, we kunnen al best goed praten met elkaar. We dachten, een groot gedeelte van dit werk kunnen we al wel. En we hebben hier mogen ontdekken dat we met behulp van de therapeut ook die laag daaronder hebben kunnen ontdekken. Daar waren we zelf niet gekomen. We draaiden toch soms om de hete brij heen, en nu konden we er echt naar toe. We merkten met al die woorden die we al hadden dat we toch met elkaar niet echt kwamen bij wat we van elkaar nodig hadden. Dat hebben we hier gezien en mogen voelen.
Zij: je gaat dingen zien van jezelf en van elkaar, daardoor ga je dingen zoveel beter snappen. Dat geeft heel veel lucht. Maakt het veel makkelijker.


Investeren in je liefde
Waar je ook staat op dit moment, investeren in je liefdesrelaties is een van de belangrijkste dingen die je kan doen. Als je gelukkig bent in je liefde gaat alles beter in je leven. Dan heb je minder stress, zit je beter in je vel, hebt meer veerkracht, je kan beter tegen een stootje, durft meer uitdagingen aan, etc. Het is niet alleen goed voor jezelf en voor je partner, maar ook voor jullie eventuele kinderen en zelfs de mensen om jullie heen, zoals vrienden en collega’s. Als je voelt dat er van je gehouden wordt, heb je meer liefde te geven.

Ontvang maandelijks inspiratie voor een super liefdesrelatie


Ontvang gratis mijn ebook “8 Gouden Tips om Burnout te voorkomen”


Geleide meditatie op liefdevolle vriendelijkheid


Ontvang gratis het ebook "De kunst van het ruziemaken"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Sandra van Nispen is lifecoach, EFT relatietherapeut, Human Givens Therapeut en senior mindfulness trainer. Als senior-trainer is ze verbonden aan Potential Project, en geeft mindtraining binnen grotere organisaties. Op al deze terreinen combineert zij haar brede kennis van de moderne psychologie met mindfulness en fysieke welzijnstechnieken.

Ze geeft regelmatig workshops, masterclasses en lezingen over optimaal welzijn en floreren in leven, liefde en werk, mindfulness, aan organisaties en individuen in binnen- en buitenland.