"Meer focus, veerkracht en vitaliteit,

   floreren in leven, liefde en werk"

Mindfulness door Sandra van Nispen

De simpelste instructies voor je dagelijkse mindfulness beoefening

De meest fundamentele instructies voor mindfulness zijn heel simpel, maar totaal transformatief. Ze maken ons meer gefocust, effectiever, creatiever en we worden er gelukkiger van. Bizar maar waar. De kwaliteit van ons leven in alle dimensies neemt toe.Je hoeft niets te veranderen in je leven! Je hoeft je hoofd niet kaal te scheren, je hoeft geen oranje kleren te dragen, of mala’s om je nek of polsen te hangen, je hoeft geen wierook te branden, geen speciale muziek te spelen, in de volle lotushouding te zitten, of wat dan ook. Je kunt gewoon doorgaan met je leven en werk zoals je het nu doet, alleen doe je het met meer aandacht. 

mindfulness boom

Waar je ook bent, daar begin je! Of je nu staat, zit, loopt of ligt, neem een moment om je gedachten, emoties en fysieke sensaties te observeren. Pik er 1 specifieke sensatie uit, bv de sensatie van de adem die naar binnen en naar buiten stroomt bij de neusgaten. Richt daar je aandacht op. Voel hoe de lucht naar binnen en naar buiten stroomt, een gevoel van expansie en weer terugtrekken. Als je geest afdwaalt – gaat zeker gebeuren – merk op waar je gedachten naar toe gingen, zonder dat je er in verstrikt raakt, en breng je aandacht weer terug naar je adem.
Als de geest weer afdwaalt, misschien al een paar seconden later, breng je aandacht rustig weer terug naar de adem in je lichaam, in het hier en nu. In principe simpel om te doen, maar het vraagt natuurlijk wel wat van je om dit ook regelmatig toe te passen. Het levert je zoveel op. Geen wonder dat een groeiend aantal professionals vandaag de dag zowel in kleinere organisaties als ook in grote corporate multinationals steeds vaker mindfulness meditatie doet op het werk. De digitale revolutie nodigt ook uit tot een innerlijke revolutie!


Tags


Misschien ook interessant voor je:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}