"Meer focus, veerkracht en vitaliteit,

   floreren in leven, liefde en werk"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Intentieverklaring – De kracht van rituelen

Je liefde levend houden 

Lang samen zijn in een liefdesrelatie kan verzanden in een saaie routine waarbij ‘alles zo z’n gangetje gaat’, tot knallende ruzies die niet meer eindigen in passievolle verzoeningen. Je liefde bloeiend houden gaat meestal niet vanzelf, maar er is veel wat je daaraan kan doen. Een goede balans vinden tussen enerzijds veiligheid en betrouwbaarheid en anderzijds spanning en avontuur is essentieel in de liefde. Een waardevolle manier om ervoor te zorgen dat je 

elkaar niet vanzelfsprekend gaat vinden, is om meer dan 1x echt bewust voor elkaar te kiezen. Ontdek de kracht van ‘Intentieverklaring’ als ritueel om je relatie te verdiepen.Kat in 't zakkie

In een langere liefdesrelatie ligt dit gevaar altijd op de loer, de innerlijke houding van ‘kat in t zakkie’. Je doet geen moeite meer voor je partner. Je bent niet meer nieuwsgierig naar elkaar. Je weet zeker dat je hem/haar echt door en door kent. Je hebt allerlei vaste overtuigingen. ‘Mijn partner zou nooit …...’ Of altijd …..’ Wat denk jij zeker te weten over je partner? Drinkt nooit melk in z’n koffie? Speelt nooit vals bij Monopoly? Gaat nooit vreemd? Flauwe grapjes daargelaten, het is heel bijzonder wat je allemaal gaat ontdekken over elkaar en over jezelf in EFT-Relatietherapie  Daar is een wereld te ontdekken, want je verandert allebei voortdurend.


Intentieverklaring als regelmatig ritueel met je levenspartner

Een inspirerende manier om oprecht nieuwsgierig te blijven en moeite te blijven doen voor elkaar, is om een regelmatig ritueel van Intentieverklaring te creëren. Je kan hiermee bewust iets anders inzetten dan de automatische routine die je hersenen gewend zijn. Ik ken koppels die dit jaarlijks doen, maar minder vaak kan natuurlijk ook. Zij maken er iets heel bijzonders van om samen hun liefde te vieren en stil te staan bij de hoogte- en dieptepunten van een afgelopen periode. Zo wordt ‘Ja ik wil’ geen eenmalige gebeurtenis op de huwelijksdag, maar een jaarlijks terugkerende inspiratiebron om telkens weer bewust voor elkaar te kiezen als levenspartner.

Wat ik zo leuk vind aan jou...

Hoe zou jij zo’n ritueel met je partner vormgeven? Maak je er een avond, weekend of weekje weg van? Hoe vaak zou je dit willen doen? Wil je de hoogte-en dieptepunten van de afgelopen periode samen de revue laten passeren? Waar wil je bij stilstaan? Zijn er nog dingen die aandacht moeten krijgen, genoemd of vergeven moeten worden? Wat willen jullie loslaten? 

Wat nemen jullie samen mee? Wat hebben jullie geleerd van elkaar de afgelopen periode?
Wat wil je/jullie anders gaan doen? Schrijven jullie een liefdesgedicht voor elkaar en lees je het elkaar voor op een lange wandeling? Maak je een lijstje met: ‘wat ik zo leuk vind aan jou …’ en lees je ze om de beurt aan elkaar voor? Maak je een boekje met foto’s of tekeningen? Zing je met je gitaar een lied voor je partner? Als je nu weer ‘trouwgeloftes’ voor elkaar zou schrijven, hoe zouden die klinken? Wees creatief en ontwerp je eigen ritueel, elke keer weer anders, zoals het voor jullie goed werkt. Regelmatig weer bewust voor elkaar kiezen, houdt je liefde levend!

Je hart helen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het jullie de afgelopen tijd duidelijk is geworden dat jullie niet meer samen verder willen. Ook dan heeft een ritueel grote waarde. Ook dan kan je bewust hoogte- en dieptepunten de revue laten passeren en bewuste keuzes maken over hoe jullie op een goede manier uit elkaar kunnen gaan. Over hoe jullie goede ouders kunnen blijven voor jullie kinderen, als die er zijn.

Dan breekt er een tijd aan waarin je bewust wil rouwen om uiteindelijk los te kunnen laten wat je los wil laten en met je mee te nemen wat je mee wil nemen een nieuw leven tegemoet. Als je bewust je hart heelt - dat gaat meestal niet vanzelf - , ontstaat er weer ruimte voor nieuwe mogelijkheden, nieuwe liefde.Meer weten over EFT-Relatietherapie of de Houd me Vast Training?

Willen jullie met elkaar de mogelijkheden ontdekken om je liefde te ontwikkelen en verdiepen, neem dan contact met me op. Waarom zou je het nog langer uitstellen? Bel nu voor een afspraak.
Email: [email protected] / Mobiel: 06-50819540

Voor meer informatie over EFT-Relatietherapie klik hier
Voor meer informatie over de Houd me Vast training klik hier

Tags

relatiecoaching, relatietherapie


Misschien ook interessant voor je:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}