"Meer focus, veerkracht en vitaliteit,

   floreren in leven, liefde en werk"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Kijk met mildheid en warmte naar jezelf

Het leven is een mysterie. Het valt niet altijd mee om mens te zijn, geconfronteerd te worden met vergankelijkheid, een kwetsbaar lichaam te hebben in een snel veranderende en onvoorspelbare wereld. 

Ieder van ons heeft soms stress, lastige situaties, allerlei uitdagingen in het leven. We voelen ons allemaal wel eens slecht, ongelukkig en gefrustreerd. Door op zo’n moment je pijn nog meer te vergroten met weerstand, nog meer stress, angst en ongerustheid maakt het alleen maar erger. Wat helpt is om een vriendelijke houding naar jezelf en ‘zelf-compassie’ te ontwikkelen.

Compassie is een natuurlijke menselijke eigenschap. Je vermogen om je betrokken te voelen bij pijn en lijden, en je wilt er iets aan doen om het op te lossen. Het goede nieuws is dat compassie en zelf-compassie ontwikkeld kunnen worden.

Als we warme, zorgzame, vriendelijke gevoelens hebben voor onszelf, veranderen ons lichaam en onze geest. We voelen ons veilig, kalm en tevreden. Als we vriendelijke gevoelens ontwikkelen voor onszelf als we pijn ervaren, kunnen we ons veilig voelen. Vanuit een veilige basis staan we heel anders in het leven, van hieruit kunnen we met vertrouwen ons leven tegemoet treden. 

Voor Yoga Online heb ik 5 meditaties ingesproken van verschillende lengtes en thematiek. Om bewuster te leven en 's morgens een intentie te zetten voor de dag, om meer ontspannen in het leven te staan.
De meditatie voor Zelfcompassie is deze week gratis te beluisteren op Yogatv, via onderstaande link.
Tags

mindfulness, yoga


Misschien ook interessant voor je:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}