"Meer focus, veerkracht en vitaliteit,

   floreren in leven, liefde en werk"

Mindfulness door Sandra van Nispen

In de klank van stilte vind je innerlijke vrede

klank van stilte

Bron van energie  

Stilte is een belangrijke bron van voeding voor een ieder van ons. Stilte geeft vitaliteit en is helend. Stilte helpt je om even te vertragen, om te voelen hoe het er nu echt voor staat voor jou, om dingen weer helder te zien, om je weer dieper verbonden te kunnen voelen met jezelf en met je wereld: in alle eenvoud een moment van bezinning en reflectie. Energie gaat stromen om op een nieuwe manier te gaan denken en te handelen. Stilte brengt vernieuwing.

Innelijke stilte

Stilte is zeldzaam. We moeten er naar op zoek, maar we proberen haar juist te vermijden. We voelen ons vaak ongemakkelijk met stilte. We vullen haar snel op met lawaai, wat voor lawaai dan ook, zinloos geklets innerlijk en met anderen, radio, tv, muziek, continu achtergrondlawaai. Lawaai van binnen, lawaai van buiten. De waarheid is dat stilte in onszelf is, altijd.

Zien is doen 

In stilte richten we onze aandacht naar binnen en ontstaat er natuurlijke introspectie. In verstilling kun je loskomen van je dagelijkse stress en alle prikkels die op je afkomen.
Ego staat op een laag pitje. We laten gedachtes en emoties even voor wat ze zijn, wolkjes aan de uitgestrekte heldere blauwe lucht. We maken connectie met onze kern, stralend puur gewaarzijn.
Vanuit stilte ontstaat inzicht. In de nieuwe helderheid herschikken prioriteiten zich. Duidelijker wordt waar je meer aandacht op wilt richten en wat je los dient te laten. Inzicht manifesteert zich natuurlijk in een nieuwe manier van leven.

Stillness is your essential nature. What is stillness?

The inner space or awareness in which the words on this page

are being perceived and become thoughts. Without that awareness, there

would be no perception, no thoughts, no world.

You are that awareness,

disguised as a person.

- Ekhardt Tolle -
Tags

mindfulness, retreat, stilte ochtend


Misschien ook interessant voor je:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}