"Meer focus, veerkracht en vitaliteit,

   floreren in leven, liefde en werk"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Wat maakt ons het meest gelukkig? Verbinding als ultieme bron van welzijn

meest gelukkig mindfulness

Verbinding als ultieme bron van welzijn

We zijn allemaal op zoek naar vervulling en geluk in ons leven. Vooral in de laatste periode van het jaar lijkt het thema ‘verbinding’ belangrijker dan ooit. De donkere dagen van december nodigen ons uit te reflecteren over eenzaamheid en verbinding, hoe ze in ons leven op dit moment een rol spelen.

Velen voelen juist nu scherper hun eenzaamheid, in schril contrast met de vermeende saamhorigheid en feestvreugde van anderen. Een mooi moment om bij jezelf na te gaan hoe het ervoor staat, ook waardevol te beseffen dat je alles in huis hebt om je diep verbonden te voelen met jezelf en met anderen.

Hoe kan mindfulness je daar bij helpen?

Ons leven is relationeel

Je Mindfulness Uitdaging voor de komende tijd is om je bewust te verbinden met de mensen om je heen; familie, vrienden, buren, collega’s. Bedenk eens wie er belangrijk voor je zijn, laat ze de revue passeren, mensen thuis, op je werk, op school, in je gemeenschap. Het is niet overdreven te stellen dat de relaties die je hebt het fundament vormen van je leven. Ons leven is relationeel!

Investeer tijd en aandacht in je relaties
Door deze verbindingen bewust aandacht te geven en op te bouwen in je leven, ondersteun je en verrijk je je leven iedere dag.

Hoe doe je dit met mindfulness?
Maak iedere persoon die je ontmoet het object van je liefdevolle aandacht. Wees ieder moment met onverdeelde aandacht aanwezig bij die persoon, luister met aandacht, spreek met aandacht.
Misschien komt de vraag bij je op; ik kan toch niet iedereen maar aandacht geven? Sommige mensen vind ik leuk, anderen niet. Wat doe ik daarmee?

Mindful leven en diepere verbinding ervaren brengt ons in contact met wie we zijn en wat we te doen hebben. Het leven is zinvol.


Tags


Misschien ook interessant voor je:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}