"Meer focus, veerkracht en vitaliteit,

   floreren in leven, liefde en werk"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Word een expert in het niet-weten

Iets zien alsof je het voor het eerst ziet, horen alsof je het voor het eerst hoort, zet de deuren open naar het onbegrensde potentieel in onszelf, in anderen en in alle situaties. Dat is heel anders dan hoe we normaal waarnemen! Meestal is onze perceptie bijna volledig geconditioneerd door onze oude waarnemingspatronen. Dat heeft natuurlijk voordelen, we hoeven niet iedere keer opnieuw het wiel uit te vinden.

Maar het nadeel is dat we wel heel makkelijk in onze oude groeven gaan. Die gebaande paadjes betreden we zo makkelijk steeds opnieuw! Saai! Beperkt! We zien eigenlijk niet echt wie of wat er voor ons is, maar we kijken door onze oude bril. We zien een reflectie van wat we al denken te weten. Met mindfulness werken we juist vanuit stilte en aandacht, geven we ruimte aan niet-weten, waardoor creativiteit en innovatie mogelijk wordt.

Je uitdaging voor de komende tijd is om mindful een nieuwe bril op te zetten en met frisse ogen te kijken en met een onbevangen oor te luisteren! Doe het in al je ontmoetingen met anderen en vooral ook in je werk.

Geef je natuurlijke nieuwsgierigheid en sprankeling de ruimte om je te verrassen, met nieuwe ideeën en inzichten over jezelf, over je cliënt, en wat de coachingsessie nodig heeft. Laat de stilte toe. Je hoeft die inzichten niet te halen of af te dwingen, ze komen vanzelf naar boven borrelen uit je innerlijke bron. Kijk, luister, hoor en voel de woordeloze berichten van je cliënt en ervaar hoe je sessie een natuurlijke flow krijgt. Door met mindfulness te coachen, werken we met de levende realiteit in het moment in plaats van met een verzameling oude herinneringen.

Ga je de uitdaging aan?Meer veerkracht ontwikkelen in je leven en in je werk?

Iedereen komt voor uitdagingen te staan in het leven. Wát er op je pad komt, daar heb je niet altijd controle over, maar hoe je ermee omgaat wel.

In een coachingstraject met mij krijg je in een interactief proces een helder beeld van je situatie, reflecteer je over wat persoonlijke groei voor jou nu betekent, en ontwikkel je intrinsiek gemotiveerd nieuw effectief gedrag. Ik help je jouw vragen te formuleren en aan het werk te gaan met de doelen die op dit moment voor jou belangrijk en waardevol zijn.

Ik denk met je mee, ben klankbord, sparringpartner, confronteer en houd je spiegels voor. Daar krijg je direct energie van. Coaching is de meest persoonlijke manier van leren, helemaal afgestemd op jouw persoonlijkheid en leerbehoefte in leven en werk op dit moment. 

Tags

mindfulness, young professionals


Misschien ook interessant voor je:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}