"Meer focus, veerkracht en vitaliteit,

   floreren in leven, liefde en werk"

Mindfulness door Sandra van Nispen

Rust, ruimte, reflectietijd tijdens je vakantie – hoe staat het met je liefde?


Geen zin in vakantie?
Veel mensen verheugen zich al maandenlang op hun vakantie, maar anderen zien er onbewust tegenop. Misschien realiseer je je ineens dat je op dit moment geen energie krijgt van je thuissituatie. Misschien zelfs dat je werk een vlucht voor je is geworden. Om het maar niet onder ogen te hoeven zien. Als je relatieproblemen hebt, al zijn ze sluimerend, dan is de vakantieperiode confronterend. Je kan elkaar dan moeilijk ontlopen. En nu wordt duidelijk wat al langer sluimerde, je voelt je niet meer zo gelukkig in je relatie.

Rust Ruimte Reflectie
Nu hoef je even niet te werken en niet al die 1001 andere dingen te doen waar je normaal je dagen mee had vol gepland. Hoe zou het zijn om deze vakantietijd juist te verwelkomen als kostbaar moment om samen stil te staan bij hoe het nu met jullie gaat. Volop tijd en aandacht te geven aan jullie samen. Want jullie relatie is een kostbaar bezit wat je met zorg en aandacht moet onderhouden. Kostbaar, want liefde maakt gelukkig.

De perfecte partner
Ondertussen weet je wel dat de perfecte partner niet bestaat. Die ene bijzondere persoon die jou helemaal completeert, jou altijd perfect aanvoelt en begrijpt, intuïtief precies aanvoelt wat jij nodig hebt. In het begin als je verliefd bent, lijkt het misschien wel zo! En dat smaakt naar meer. Maar de roze wolk gaat voorbij en dan? Twijfel je dan of dit wel de juist persoon voor jou is? Ga je verder op zoek naar ‘de ware’? Wacht maar even en lees verder. Want nu is juist de kans om je relatie te verdiepen. Misschien is het tijd te gaan zien dat het gras van de buurman/vrouw niet altijd groener is en dat je kan leren je eigen gras water te geven.

Liefde maakt gelukkig
Onderzoek laat zien dat mensen die het samen goed hebben in hun relatie gezonder en gelukkiger zijn. Verliefd worden is makkelijk, maar zorgen dat het vuurtje blijft branden, betekent werk aan de winkel. Dat is voor iedereen het geval, zonder uitzondering. En gek genoeg denken we dat het altijd vanzelf maar goed moet (blijven) gaan. Of misschien denk je dat er een houdbaarheidsdatum zit aan iedere relatie. Dat op een gegeven moment de koek gewoon op is. Of dat het zomaar toeval is, een voltreffer, als het sommigen lukt om lang en gelukkig samen te zijn. Alsof zij de mazzel hadden de ware tegen te komen. Dat is niet zo!
Na de verliefdheid, zonder de roze bril, ga je ineens ook eigenschappen ontdekken die je niet zo leuk vindt aan je partner. Je voelt je nog steeds wel eens eenzaam, niet begrepen, gekwetsten en verdrietig, en je partner heeft dat ook. Dit is normaal. Nu kunnen jullie jezelf en elkaar echt leren kennen en kan de ‘echte’ relatie beginnen. Veel scheidingen zouden niet hoeven als mensen dit veel eerder leerden.  

Liefde is geen toeval, je kan het leren
Liefde is niet iets wat je overkomt, het is iets wat je actief kan leren. Met aandacht en toewijding regelmatig energie geven aan je liefdesrelatie, en het niet als vanzelfsprekend aannemen. Logisch eigenlijk dat het niet vanzelf gaat, dat is toch met alles zo, wat de moeite waard is? Als je een mooie tuin wilt hebben, moet je regelmatig zaaien, onkruid wieden, water geven, etc. Als je fysiek fit wil zijn moet je regelmatig sporten, gezond eten, goed slapen. Als je mentaal fit wil zijn moet je naar de ‘mental gym’, bijvoorbeeld dagelijks 10 min mindfulness training doen. En ja, een gelukkige stralende gezonde liefdesrelatie vraagt een investering in tijd, aandacht en energie. Natuurlijk gaat het niet zomaar vanzelf.

Je relatie een boost geven
Waar zitten jullie nu in je relatie? Zijn jullie jonge ouders met kinderen? Dat zijn echt tropenjaren! Verliezen jullie elkaar in de drukte en de luiers uit het oog? Of zijn jullie een stel waarin een, of beide partners te kampen hebben met trauma s uit het verleden? Of denken jullie dat je al zolang samen bent dat je ondertussen wel op elkaar uitgekeken bent? Zijn jullie vervallen in sleur of te veel met elkaar vergroeid? Is het saai en voorspelbaar geworden tussen jullie en zou je graag anders willen? Maken jullie te veel ruzie en begrijp je niet goed waarom?

Waar jullie nu ook zijn in je relatie, als je merkt dat het stagneert, wacht niet te lang met hulp inroepen. Als jullie er beiden voor openstaan, kunnen jullie er met de expertise van een professionele therapeut snel achterkomen waar voor jullie het probleem zit, en leer je nieuwe vaardigheden om samen een superliefde te creëren.

Een crisis als kans
Kies er bewust voor jullie liefde te verrijken en verdiepen. Laat het niet een laatste redmiddel zijn om aan je relatie te werken, maar zorg ervoor dat je leert wat je er zelf aan kan doen.  Zie je relatiecrisis niet als een gevaar, maar als een cadeau. Nu kunnen jullie jezelf en elkaar beter leren begrijpen. Nu kan je ontdekken wat je zelf kan doen om juist je relatie te versterken, i.p.v. de stekker eruit trekken. Als jullie nu deze lessen leren samen, hebben jullie daar je leven lang profijt van.

Wat kan je doen?
>> Bel vrijblijvend voor meer info naar 06-50819540
>> Boek hier een sessie
>> Schrijf je in voor de 2-daagse Houd me Vast-training
>> Geef je op voor de Online / of live Houd me Vast training van 8x 2 uur
Tags

relatiecoaching, relatietherapie


Misschien ook interessant voor je:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}